HEMA boekt minder verlies in tweede kwartaal 2018

97 Views

In het tweede kwartaal van 2018 gaat het iets beter met de financiën bij HEMA. Er is minder verlies gedraaid dan in het eerste kwartaal en er valt dus vooruitgang te herkennen bij de Nederlandse winkelketen. Ondanks dit succes zijn ze bij HEMA nog niet tevreden.

De netto omzet daalde in kwartaal 2 dit jaar met 0.2%. Daar tegenover staat de vermindering van verlies in 2018 ten opzichte van 2017. In 2017 boekte HEMA nog €29,1 miljoen verlies, in 2018 is dit gedaald naar €10,2 miljoen. Het werd in 2013 duidelijk dat HEMA door de crisis veel verlies had gedraaid. Nu probeert het haar weg terug te vinden, door onder andere het inzetten van de HEMA cafés en terrassen.

Tjeerd Jegen, de CEO van de HEMA zegt op de website: “We zijn niet tevreden over onze omzetontwikkeling in het tweede kwartaal. De omzet werd negatief beïnvloed door een lange periode met uitzonderlijk warm weer in Noord-Europa en ov-stakingen in Frankrijk.” Vooral het warme weer heeft mensen beïnvloed, producten op internet te bestellen, in plaats van naar de plaatselijke HEMA te gaan. Hierbij komt men ook gauw bij andere webshops uit dan de HEMA webshop. Dat Jegen ontevreden is heeft bovendien te maken met het feit dat het verlies wel is gedaald, maar er nog steeds verlies is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *